Може ли да се купуват ремонтирани компютри?

  Напоследък в търговската мрежа се предлагат рециклирани компютри и  допълнителни устройства към тях. Но дали е разумно да осъществяваме такъв род сделка. По принцип може да  се изкупуват фабрично ремонтирани компютри и устройства, но трябва да се спазват някои условия за да купиме точно това, което ни трябва за да пазаруваме лаптопи онлайн.

 

  Върнатите поради дефекти  компютри, лаптопи и друга подобна техника,  в съответният магазин за техника, по-нататък се предават на съответните лицензирани фирми. Там  се подлагат на редица обработки от специализирани звена. Дефектната техника се почиства хубаво, преформатират се хард дисковете, подменя се термопастата на процесорите. Тази обработка се извършва от фирми, в повечето случаи  с доста голям рейтинг и притежаващи съответният лиценз за тази дейност. Последното предопределя да има гаранции на рециклираната компютърна техника, със срок близък до този на новата техника.

 

  Естествено, че има и пречки за подобна покупка.

 

  От психологическо естество  са нашите опасения, че компютърната техника втора ръка не е  достатъчно стилна, няма представителен вид, въпреки, че като качествата може да са много по-добри от новата. Да не кажат хората, че не сме способни да си купим  нов компютър. Но в крайна сметка всеки нов компютър остарява и ако  обновеният е с по-добри качества защо да не си купи реновиран компютър!?  В края на краищата, човек не би трябвало да  е сноб  и да избира това, което ще му свърши работа, а не това, което има бляскав вид.  Само да се има предвид, че не съм враг на новото, а само апелирам за неговата алтернатива при спазване на определени условия.

 

  Другият фактор, който е пречка за купуването  на обновен компютър е, че не всеки може да се оправи с конфигурацията на този вид техника. Това е огромен плюс в полза на новата техника, при които този проблем е решен фабрично. Но пък по-ниската цена предопределя възможност за придобиване на  по-качествени и мощни устройства, като по-голям хард диск, по-голяма памет и по-добра видеокарта. А пък и в повечето магазини за техника се  предлагат  и услугите на високо квалифицирани компютърни специалисти. Те биха  могли  да доведат вашият компютър до необходимите ви параметри и готовност за успешна работа.

 

  Употребяваните компютри   много случаи са много добра алтернатива на новите. Нека да не забравяме конкурентните цени. В болшинството от случаите обновените компютри, предлагани в съответните магазини за техника притежават наистина превъзходно качество. Да не говорим, че магазините за техника предлагат огромно разнообразие, а фирмите са с много висок световен  рейтинг. И те предлагат огромно разнообразие от компютри  с необходимото качество на съвсем атрактивни цени.

 

  Но ако човек няма достатъчно техническа подготовка е необходимо да проведе консултации с ъс специалисти, които да му окажат съдействие за закупуванета на най-подходящата техника, а не да купува първият компютър, изпречил се пред очите му.

 





{START_COUNTER}